Ponudba

Kmetija vam nudi domače suhomesnate izdelke, kosila in jedi po naročilu. Imamo živo glasbo vsak vikend, možno po dogovoru tudi med tednom. Pri nas lahko organizirate praznovanja obletnic, porok, rojstnih dni … Kapaciteta 60 ljudi.
Gostje na naši izletniški kmetiji so različni. Od domačinov, vikendašev, na novo priseljenih prebivalcev naših krajev, do gostov iz Ljubljane, ter ostalih večjih in manjših mest, planincev, pohodnikov. V zadnjem času pa nas obišče tudi vse več tujcev. Z razširitvijo izletniške kmetije na stacionarni turizem pa si želimo pridobiti tudi goste, kot so šole,vrtci in pa goste, ( družine ), ki bi pri nas hoteli preživeti dopust.
Naša izletniška kmetija sprejme do 60 gostov.Nudimo jim predvsem domačo hrano in pijačo, kot npr. suho mesnate izdelke,krvavice, pečenice, zelje, repo, žgance, jedi po naročilu, domače pecivo, sokove, likerje, žganja,… Organiziramo praznovanja, obletnice poroke in ostala srečanja z živo glasbo.Nudimo tudi nedeljska kosila. Gostje si lahko ogledajo našo kmetijo, lahko pa tudi sodelujejo pri raznih kmečkih opravilih na polju in travnikih, pri delu v hlevu ali se odpravijo na sprehod po okolici vasi ali po označenih pohodnih in učnih poteh.

——–

Tudi s kolesi se lahko odpravijo na izlete, saj so kolesarske poti dobro označene tako po težavnostni stopnji, kot tudi po dolžini. Skozi vse leto si lahko gostje ogledujejo razne slikarske razstave v veliki jedilnici na naši izletniški kmetiji ali se udeležijo raznih kulturnih večerov ob izidu knjige slovenskih pesnikov in pisateljev. V juniju mesecu organiziramo tudi srečanje harmonikarjev, ki ga popestrimo s pečenim volom, prihodnje leto pa bomo v tem času dodali enotedensko slikarsko kolonijo, katero bomo zaključili ravno na ta dan.

———

S pomočjo kmetijske svetovalne službe večkrat letno organiziramo razne seminarje s področja razvoja kmetijstva in pa kuharske tečaje, kjer se gospodinje od tu in okolice, s pomočjo priznanih kuharskih mojstrov izpopolnjujejo v kuharskih veščinah. Na naši kmetiji večkrat letno potekajo tudi certifikatna izobraževanja za peko kruha in potic, ki ga potrebujejo vsi tisti, ki to dejavnost opravljajo na svojih kmetijah kot dopolnilno dejavnost.

Pripravljamo ponudbo tradicionalnih slovenskih jedi, sploh pa jedi, ki so poznane v našem okolju ( sadne in kostanjeve jedi ).